Facebook Pixel

Flytvästar

Köpa flytväst - Vilken flytväst ska du välja?

Viktklass, storlek, färg och design

 • Om användaren inte kan simma så rekommenderar vi då in enbart räddningsvästar med klassning 100N.
 • En bra flytväst som hjälper dig som är 25kg + att flyta har säkerhetsklassningen 50N.
  Flytvästen håller dig flytande men kräver fortfarande simkunnighet då den inte hjälper dig att vända till ryggläge. En bra flytväst för dig är en kombination av flytförmåga, passform och storlek. De västar vi säljer är designade för vattensport. Vilket medför att västen inte har en nackkrage ( det som krävs för att den klassas i 100N )
 • Viktigt är att inte stirra sig blind på vikten som står på västen. Står det 80 kg på västen och du väger 90 kg men har kroppsformen som passar den mindre västen bäst, är det den du ska välja. Du vill inte hamna i det läget att västen är för stor och flyter upp till axlarna om du skulle trilla i vattnet. Det blir både svårt att simma men även ansträngande att behöva rätta till västen oftare när du väl är i vattnet.
 • Vi har många snygga västar att välja på, så titta in vårt utbud och hitta den väst som passar dig bäst. Både i passform, design och prisklass. Ha en trevlig och säker sommar på vattnet!

En bra passande flytväst är A och O för din säkerhet. Vi på Vattensport.se har har ett brett sortiment av billiga och bra flytvästar i storlekar från XS till 4XL. Vi kan nästan garantera dig att det finns någon modell som passar. Flytvästarna är anpassade för vattensport och jetski. Vi kör med kända varumärken såsom Obrien och Jetpilot. Vi har allt från neoprenvästar till nylonvästar och barnvästar. Storlekar finns för dam och herr och även för barn. Vi har till och med en flytväst för människans bästa vän, hunden!

Den mångsidiga flytvästen

Flytvästen beskrivs ofta som den billiga livsförsäkringen vid rörelse runt och i vatten. Undersökningar av Transportstyrelsen och Svenska Livräddningssällskapet visar att nästan hälften av dem personer som fallit över bort och drunknat skulle ha överlevt om dem burit flytväst.

Vid aktiviteter i vatten kan en bra flytväst hjälpa till att skydda mot skador vid fall och krockar. Dem kan erbjuda olika skydd beroende på typ av flytväst.

Flytvästen finns i flera varianter och är anpassade efter om du ska bära den när du åker båt, utför vattenaktiviteter eller rör dig i vattenområden. Vi på vattensport erbjuder i första hand flytvästar utformade för just vattensporter.

 

Flytväst för vattensport

Inom kategorin vattensport finns det även här olika anpassningar efter vad flytvästen är tänkt att användas till. Det är därför viktigt att läsa på om flytvästen du tänker köpa så att den kan användas till det du har tänkt dig och ger dig rätt skydd.

Titta efter om den är utrustad med det skydd som behövs för den aktivitet den är tänkt att användas till. Var också uppmärksam på hur mycket stöttning den kommer ge dig om du skulle hamna i vattnet. En flytväst för vattensport ska absolut sitta bekvämt och ge dig bästa rörelsefrihet men den är också där för att se till att du inte råkar ut för en olycka.

Köp flytväst hos oss på Vattensport.seLäs mer
Filter
Filter
Kategori
 1. Flytväst Herr 20 artikel
 2. Flytväst Dam 11 artikel
 3. Flytväst Barn & Ungdom 11 artikel
Storlek
 1. XS 20 artikel
 2. S 19 artikel
 3. M 19 artikel
 4. L 16 artikel
 5. XL 10 artikel
 6. 2XL 10 artikel
 7. 3XL 7 artikel
 8. XS/S 1 artikel
 9. S/M 4 artikel
 10. L/XL 1 artikel
 11. 2XL/3XL 1 artikel
 12. 4-6 år 3 artikel
Storlek

Artiklar 1-8 av 36

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
The One Overall Skal Svart/Röd
649 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
O'Brien
Juniorväst 34-57 kg

O'Brien Junior Life Jacket

699 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
O'Brien
Juniorväst 34-57 kg

O'Brien Junior Life Jacket

699 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
650 kr Ordinarie pris 1 299 kr

50% rea

The One Overall Skal Svart/Röd
1 699 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
849 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
O'Brien
Traditional Neopren Flytväst

Populär flytväst!

849 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
1 499 kr

Artiklar 1-8 av 36

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.