Facebook Pixel

Skidor

Oavsett om du är nybörjare eller pro så har vi ett par comboskidor som passar dig. Vi säljer kände märken såsom ObrienKöp antingen åkfärdiga paket eller enbart comboskidorÅkfärdiga paket inkluderar utöver comboskidor också vattenskidbindningarflytväst och vattenskidlina. 

Slalomskidor är en form av vattenskidor som enbart körs på en skida. Hos oss på Vattensport.nu kan du köpa slalomskidor anpassade för nybörjare såväl som för riktiga proffsåkare.

Vattenskidor är som att åka skidor på vatten. En njutningsfull aktivitet för hela familjen som går att trappa upp i tempo. Med hjälp av en lina med ett handtag i ena änden blir du dragen efter en båt ståendes på skidorna. Starta kan du göra på flera sätt från både brygga och i vattnet. Nedan följer tips och råd för hur du kan starta din åkning i vatten för första gången.

Börja med att kontrollera din utrustning. Sitter allt som det ska på kroppen? Dubbelkolla också linan så att den inte har några knutar och rulla sedan ihop den. Skulle din utrustning sitta fel eller ha en dålig passform skulle den kunna skapa obehag eller orsaka skador under åkturen om du har otur. Kom sedan överrens med båtföraren om tecken så att du när du ligger i vattnet kan visa att du är redo att köra, vill höja eller sänka farten eller vill avsluta.

Åk nu ut med båten till djupare vatten och stanna sedan båten på en lämplig startplats. En bra plats är en bit ut från land, där du inte stör andra båtar allt för mycket och där du kan åka en längre raksträcka.

Ta nu på dig resterande utrustning som du inte satte på dig på land och fäst den noga. Fäst linan som du bli dragen av i båten och ta sedan på dig skidorna. Ett tips är att doppa skidorna med bindningen i vattnet innan du sätter på dig dem eller smörja in fötterna med lite såpa så blir det lättare att få i fötterna.

Innan du hoppar i vattnet kan du underlätta din start genom att slänga i linan i förväg. Se till att du får iväg den en bit från båten så den vecklar ut sig så mycket som möjligt. Hoppa sedan i vattnet och lägg dig på rygg med skidorna framför dig.

Nu kan föraren starta båten och sakta åka framåt så att linan vecklar ut sig helt och hållet och så att du får tag i handtaget på linan. Vänta på att linan blir så rak som möjligt utan att den är spänd och placera samtidigt dig själv i rätt läge. Ligg kvar på rygg med knäna så nära bröstet som möjligt och skidorna pekandes uppåt ur vattnet. Placera armarna mellan dina ben och håll ett stadigt grepp om handtaget. När du känner dig redo kan du ge tecken år föraren att gasa.

När farten ökar ser du till att hålla armarna raka och bena böjda. Håll blicken fäst framåt. Försök sedan ställa dig upp på huk genom att slappna av i benen och tippa lite framåt. När du känner att du har balansen och kontrollen så ställer du dig upp. Fortsätt att hålla armarna raka och bena lätt böjda. Nu är det bara att åka.

Läs mer

Artiklar 1-8 av 22

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
The One Overall Skal Svart/Röd
O'Brien
Reactor 67"

Ett måste i sommarstugan!

2 499 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
2 799 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
Vortex + Lina

Slalom-paket!

3 148 kr Ordinarie pris 3 148 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
Reactor 67 + Lina

Slalom-paket!

2 848 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
Pro Tour + Lina

Slalom-paket!

3 348 kr Ordinarie pris 3 348 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
O'Brien
Siege 66" Z9 39,5-46 EU

Slalomskida

4 999 kr
The One Overall Skal Svart/Röd
2 999 kr

Artiklar 1-8 av 22

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.